Congresului Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România umbrit de "Invitatii" domnului Maries.

23.05.2013 09:13

Am avut prieteni printre detinutii politici care au rezistat in inchisori prin credinta, cum a fost col(r)ing.Ioan Bogdan-Velisco unul din fondatorii de onoare a partidului Renasterea Romaniei simbol al luptei antitotalitare, fost si prizonier in lagarul Oranki din Siberia.Unchiul meu, marele folclorist Gheorghe Cernea, fost detinut politic la Aiud, fost membru PNT, batjocorit si furat de comunisti afost sprijinit de maresalul Antonescu in fondarea muzeului sau etnografic romanesc de la Sighisoara, distrus de comunisti.
Toti acesti oameni cu credinta in Dumnezeu s-ar rasuci in mormant cand ar vedea ce "INVITATI" au fost adusi  la Congres:
- Emil Constantinescu, zis ucrainianul pentru recunoasterea, pentru prima data in istorie, a frontierei cu Ucraina si a rapturilor teritoriale impuse de agresorul sovietic (un vasnic continuator al lui Iliescu).
- Victor Ciorbea fost sef al FSLI ajuns prim ministru (de dreapta?!) din sindicalist (de stanga?!) numit de acelasi Emil.Cei doi ne-au dezamagit pe toti cei care am votat “CHEIA” si am crezut in mesajul “Sa cladim impreuna speranta!”.Se vede cu ochiul liber unde a ajuns PNTCD, un partid de buzunar, condus de acelasi Victor Ciorbea.
- Crin Antonescu asociatul lui Ponta, Nastase, Dan Voiculescu si, cu voia voastra, ultimul pe lista Ion Iliescu !!    Rusine!!

Nu stiu care mai sunt detinutii politici supravietuitori si membri ai Asociatiei. Prietenul meu cpt (rz) Ioan Bogdan Velisco, fost prizonier la Oranki in perioada 1942-1948 si apoi detinut politic in R.P. Romana avea 28 de ani cand a iesit dintr-un lagar sovietic si a intrat, ca detinut politic intr-o inchisoare romaneasca.A trecut la cele vesnice la 89 de ani in 2009.Imi spunea ca majoritatea fostilor detinuti politici sunt din generatia lui, arestati in perioada 1945-1953, daca ii adaugam si pe militarii si tinerii etichetati ca “fascisti” sau “legionari” pentru a fi arestati inca din anii 45-47 (au fost si cateva loturi mai mici arestate in perioada 1956-1958 dupa revolutia maghiara).Rezulta ca mai sunt f.putini supravietuitori.Se pune intrebarea ce varsta au, pentru ce au fost arestati si cati au fost informatori dintre ei?Cei din generatia lui Bogdan Ioan, majoritatea, ar trebui sa aiba astazi in jur de 89-93 ani!
Este inexplicabil, la prima vedere, cum de a devenit atat de interesanta si curtata aceasta Asociatie a Fostilor Detinuti Politici acum cand e aproape sa-si dea duhul, stiind ce lupte grele au dat acesti oameni cu credinta in Dumnezeu, in frunte cu Ticu Dumitrescu, pentru a le fi recunoscute drepturile (atunci erau peste 100.000 de membri) pe cand erau marginalizati si uitati de toti. Se pare ca e folosita intr-o abila diversiune cu implicarea Parchetului General, a revolutionarilor si a unor personalitati controversate din vremea lui Emil, zis si ucrainianul.
Cred ca Serviciile secrete nu dorm si probabil vom afla cat de curand adevarul.Vad ca se vehiculeaza si numele Presedintelui PPE european.

de - Alexandru 27 Sep 2011