PARTIDUL RENASTEREA ROMANIEI                         

                                              COMUNICAT

08-06-2013

Partidul Renasterea Romaniei se declara impotriva casatoriilor si adoptiilor homoxexuale.

Partidul Renasterea Romaniei sustine si afirma valorile familiei crestine, care confera prin structura sa unitate intregii societati  înaintea oricăror alte principii sau considerente politice şi apreciază că spiritul naţional românesc reprezintă coloana vertebrală a neamului nostru, constituind cel mai important element care permite şi asigură regenerarea neamului românesc şi renaşterea României!

 

Presiunile imense venite din Occident (S.U.A., Franţa, Marea Britanie conducând plutonul ţărilor care fac presiuni – inclusiv diplomatice – pentru legalizarea „căsătoriilor” homosexuale) au trezit suspiciuni  în rândurile romanilor, care  nu sunt atât de orbi încât să nu vadă că la mijloc este o tactică perversă de putere. Astfel, în plină criză economică, guvernele ţărilor occidentale, prin tematica drepturilor gay şi a căsătoriilor homosexuale, nu fac altceva decât să abată atenţia de la problemele stringente sociale provocate de modelul economic neoliberal şi de dominaţia hegemonică a băncilor şi a corporaţiilor. Şi în acest sens, „căsătoria” homosexuală este, de fapt, o diversiune, deoarece divizează societatea şi sparge fronturi care ar putea fi unite din cauza problemelor structurale ale societăţilor euro-atlantice. 

 

Biroul Permanent National

                          PARTIDUL  RENASTEREA  ROMANIEI 

 

                                              COMUNICAT

30 mai 2013

 

Partidul RENASTEREA ROMANIEI se alatura protestului împotriva denigrării lui Mihai Viteazul la TVR1, depus de Conf. univ. dr. Iscru D. Gheorghe, Prof. dr. Marin Alexandru Cristian. Prezentul protest a fost depus la Televiziunea Română, în atenţia Consiliului de Administraţie şi către redacţia Ştiri cu următoarele nr. de înregistrare: Către C.A. al T.V.R. cu nr. 9960/20.05.2013; către redacţia „Ştiri” T.V.R. cu nr. 9959/20.05.2013.

 

Biroul Permanent National

 

Protest impotriva denigrarii lui Mihai Viteazul la TVR1

https://adevaruldespredaci.ro/prostest-impotriva-denigrarii-lui-mihai-viteazul/

                                               Partidul "RENASTEREA ROMANIEI"

                                                              COMUNICAT

26 februarie 2013


Partidul " Renasterea Romaniei" prin membrii si simpatizantii sai respinge actiunile si manifestarile  Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) facute publice prin arborarea unui drapel secuiesc de dimensiuni mari  în centrul municipiului Miercurea Ciuc, de către reprezentanţii  (PPMT), ca simbol al dezideratului de obţinere a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc precum si declaraţia primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR),  făcută luni în cadrul aceleiasi manifestări vizând arborarea  drapelului secuiesc în centrului municipiului harghitean.

Raduly Robert Kalman, fost deputat UDMR în Parlamentul României în perioada 1996-2000, şi-a început discursul anunţând că "în Miercurea Ciuc limba maghiară este obligatorie".

"Trăim într-o lume în care limba maghiară a devenit discriminatorie în Miercurea Ciuc. Astăzi este ziua în care trebuie să spunem clar: cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie în Miercurea Ciuc, începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozitele secuilor trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă", a afirmat Raduly Robert de pe scena improvizată în apropierea catargului drapelului secuiesc.

Partidul "RENASTEREA ROMANIEI" sustinator  al Modelului romanesc în materie de protecţie a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, care  este recunoscut la nivel european şi internaţional reaminteste Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) cat si domnului Primar Raduly Robert Kalman(UDMR)
articolul 1 al Constituţiei României, articol ce NU suportă nicio interpretare sau revizuire, cât şi articolul 3, litera a din Legea 51/1991, care prevede:
“Constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României următoarele:
a) planurile şi acţiunile care vizează suprimarea sau ştirbirea suveranităţii, unităţii, independenţei sau indivizibilităţii statului român;”

România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

 

Biroul Permanent National

                                                    PARTIDUL RENASTEREA ROMANIEI                                                                       
                                                                     COMUNICAT
7 februarie 2013

Partidul Renasterea Romaniei prin membrii si simpatizantii sai respinge indemnul oficialului ungar Zsolt Nemeth care echivalează cu susţinerea explicită a autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, care nu este permisă de Constituţia României şi nu face parte din standardele europene acceptate în domeniul protecţiei persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale. Tot odata in urma declaraţiilor facute publice ale ambasadorului Ungariei la Bucureşti, domnul Oskar Fuzes, făcute în seara de 6 februarie 2013, pe postul Realitatea TV, la emisiunea "Realitatea la raport", cerem autorităţilor competente ale statului ungar retragerea acestuia din funcţia de ambasador deţinută în ţara noastră.
Reamintim domnului Oskar Fuzes cat si domnului Zsolt Nemeth articolul 1 al Constituţiei României, articol ce NU suportă nicio interpretare sau revizuire, cât şi articolul 3, litera a din Legea 51/1991, care prevede:
“Constituie ameninţări la adresa siguranţei naţionale a României următoarele:
a) planurile şi acţiunile care vizează suprimarea sau ştirbirea suveranităţii, unităţii, independenţei sau indivizibilităţii statului român;”
România şi Ungaria sunt deopotrivă parte la un sistem internaţional şi european de valori în care protecţia pentru drepturile omului în general şi a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale în special este fundamentală. Modelul romanesc în materie de protecţie a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este recunoscut la nivel european şi internaţional .
"România şi-a asumat, prin participarea la diverse tratate internaţionale, obligaţii ferme în privinţa respectării şi protejării elementelor esenţiale ale identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale (religia, limba, tradiţiile şi patrimoniul cultural), convinsă fiind de necesitatea protejării diversităţii culturale ca element definitoriu al societăţii româneşti. România îşi îndeplineşte pe deplin obligaţiile asumate prin Convenţia cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale şi Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare.

 

Biroul Permanent National