CINE SUNTEM NOI?-SUNTEM TALPA TARII!

Suntem oameni simpli ,asemenea tie:oameni care se trezesc dimineata ,pentru a invata ,pentru a munci sau pentru a-si cauta un loc de munca,oameni care au familii si prieteni,care muncesc din greu sa ofere un viitor mai bun celor dragi.Unii dintre noi se vad ca fiind progresisti,altii ca fiind conservatori,unii dintre noi au ideologii politice bine definite,alti sunt apolitici,dar cu totii suntem indignati de peisajul politic,economic si social pe care il vedem in jurul nostru, de coruptia din randul politicienilor si al oamenilor de afaceri si nu in ultimul rand de faptul ca cetatenii simpli sunt lasati de izbeliste si fara aparare.

Suntem de centru stângă, pentru ca trebuie apărat dreptul Oamenilor Simplii, ce constitue Talpa Neamului,fie ei Ţărani, muncitori, mici meseriaşi şi comercianţi cinstiţi.
Suntem de centru, ca apărăm pe toţi cei ce aduc prinos în gospodăriile Ţării prin trudnica lor muncă de Cărturari,Artişti, Arhitecţi, Ingineri, şi alte profesii necesare bunelor rânduiel ale Treburilor Publice.
Suntem si de centru-dreapta pentru ca considerăm ca e  necesar sa apărăm Proprietăţile şi Fiinţa Neamului Românesc , fiindcă aceştia sunt Înţelepţii Părinţi, Dascălii, Medici, Judecători şi desigur Militarii din toate armele care exercită "Dreptul la Legitimă Apărare a Neamului şi Ţării" împotriva necunoaşteri, bolilor, nedreptăţilor şi a prigonitorilor, precum şi a altor vicisitudini .
Suntem pentru justa răsplată a munci oricui ca mijloc firesc de trăire în bună stare şi capacitate de a face milostenie cu dezinteres, fiindcă apreciază pe bunii gospodarii ce aduc bunăstare Familiei lor şi capacitate de a face milostenie cu dezinteres când nevoile megieşului şi ale neamului o pretinde.
Suntem neiertatori când Proprietăţile sau/şi Fiinţa Neamului Românesc sunt atinse de către denigratori, trădători sau cotropitori.
Suntem pentru oameni Politici cu şi de caracter,care  îşi aleg locul lor potrivit în Treburile Neamului şi uită de a deprinde orgolii, vanităţi şi pofte de preamărire şi preaîndestulare, chiar dacă deprind cu iscusinţă puterea de sacrificiu pentru Neam, Ţară şi Demnitate omenească şi naţională fără a permite cuiva a le pune în cumpănă şi mai ales a le afectată atingător.

Din acest motiv si din multe altele,ne-am decis sa ne luam soarta in propriile maini si sa ne implicam in viata politica din Romania si sa ne construim viitorul pe care ni-l dorim!

 

Partidul Renasterea României este o Miscare Nationala de redesteptare a fiintei nationale ,in aceste vremuri tulburi ,pe care le traim cu totii.Aflat in reconstructie din punct de vedere organizatoric si doctrinar, PRR se doreste a fi o alternativa politica reala pentru marea masa de cetateni dezamagiti de partidele care au condus si conduc incontinuare aceasta tara.

Noua viziuna politica a PRR se bazeaza pe patru principii fundamentale:

1.o clasa politica devotata poporului.

2.morala crestina.

3.o economie functionala de piata libera.

4.promovarea si valorificarea traditiilor si culturii romanesti in contextul european.

Partidul Renasterea României pune elementul national romanesc,binele colectiv al natiunii romane oriunde s-ar afla pe Pamant inaintea oricaror altor principii sau considerente politice si apreciaza ca spiritul national romanesc reprezinta coloana vertebrala a neamului nostru ,constituind cel mai important element care permite si asigura regenerarea neamului romanesc si renasterea Romaniei!

 

 
 

Istoria partidului „Renasterea României"

PNARR-Partidul National Antitotalitar Renasterea României (denumirea veche) este un partid politic constituit in 05.02.2004 ,fiind un exponent al luptatorilor anticomunisti din Miscarea Nationala de Rezistenta,al fostilor detinuti si persecutati politici, al opozantilor regimului comunist, al eroilor,luptatorilor si participantilor la Revolutia Româna din Decembrie 1989, precum si al urmasilor tuturor acestora , inscris oficial in Registrul Partidelor Politice www.tmb.ro/files/1254116579.doc de catre domnii:
Constantin Lăţea,Eugen-Ştefan Popa,Aurelian Ciorâţă,Ioan Bogdan

                                         

Adunarea Generala de Constituire a Partidului National Antitotalitar „Renasterea României ” a ales membrii Biroului Permanent Central :

 

 

      Presedinte Fondator           Presedinte de Onoare              Secretar General                Presedinte Senat  

            Expert Ing.                        G-ral div.(R)                        Acad.Ing.Col.(R)                   G-ral brig.(R)

  STEFAN EUGEN POPA        CONSTANTIN LATEA                IOAN BOGDAN                  TITUS GURAN

 

La 12.05.2004 si-a schimbat denumirea in Partidul "Renasterea Romaniei" la Congresul Extraordinar tinut in sala de festivitati a hotelului Intercontinental din Bucuresti ,la care au participat delegati din toate filialele judetene ale partidului,alegand si noul Presedinte in persoana domnului Radulescu Aurel.

 

 

Abia infiintat Partidul Renasterea României participa la Alegerile Locale din 2004 sub sigla PNARR(Partidul National Antitotalitar Renasterea Romaniei) candidand aproape in toate judetele tarii,la functiile de primari,consilieri judeteni,consilieri locali. pnarr.3x.ro/filiale.html

 

                                                                                               

La Alegerile Parlamentare si Prezidentiale de la finele anului 2004 Partidul Renasterea Romaniei si Partidul Pensionarilor si Protectiei Sociale au candidat impreuna ,formand alianta electorala APCD(Alianta Populara Crestin Democrata) avandul candidat comun pentru functia suprema in stat pe domnul Aurel Radulescu.
................................................................................................................................................................................................................................
La data de 28.12.2007  PARTIDUL RENAŞTEREA ROMÂNIEI a depus listele actualizate cu membrii susţinători ai Partidul Renaşterea României pentru a fi consemnate în Registrul Partidelor Politice, conform art.27 din Legea nr.14/2003.

.................................................................................................................................................................................................................................

Activitatea electorala a PRR continua si in anul 2008 prin participarea la alegerile locale ,a filialelor judetene printre care amintim doar cativa dintre candidati ,la functia de primar ,care au obtinut scoruri semnificative :

Gheorghe Caseriu-Candidat la Primaria Vaslui 

Ludovic Mardari-Candidat la Primaria Timisoara

Ioan Dragosin Venitius-Candidat la Primaria Sanandrei

Alexandru Plesa-Candidat la Primaria Sector 1 

Marius Nicola-Candidat la Primaria Craiova 

Florin Frincu-Candidat la Primaria Breaza 

Mariana Andrei-Candidat la Primaria Generala Bucuresti

..................................................................................................................................................................................................................................

Alegerile parlamentare din 2008 a a dus din nou PRR alaturi de PPPS candidand impreuna pe listele acestui partid.

..................................................................................................................................................................................................................................

Anul 2009. PRR ia decizia de a sprijini  alte partide politice neparlamentare (Forta Civica,PAS,PPPS,PRE)pentru a face front comun si a se uni intr-o alianta (ADN-ALIANTA DEMNITATII NATIONALE).Din acest motiv regasim( filialele PRR-Buzau,PRR-Vrancea,PRR-Braila,PRR-Galati alaturi de Forta Civica la alegerile euro-parlamentare din 2009 si pana in toamna lui 2012) si alti membri de vaza in partidele mentionate.La alegerile Prezidentiale din toamna lui 2009 PRR sprijina strangerea de semnaturi, pentru candidatura le functia de Presedinte al Romaniei a prof.ION COJA, care s-a alaturat impreuna cu Vatra Romaneasca proiectului nostru politic.Datorita esecului de inscriere in cursa prezidentiala a prof.Ion Coja ,PRR a sprijinit masiv (voturi,membri in sectiile de vot in toate filialele) candidatura domnului Rotaru presedintele PAS.

.................................................................................................................................................................................................................................. 

2010.PRR sprijina activitatea de reorganizare a PPPS si pregatirea unei viitoare colaborari cu alte partide neparlamentare pentru a pune in opera Alianta Demnitatii Nationale sau Miscarea Unita Romana (un plan mai vechi ) a presedintelui fondator PRR -Stefan Eugen Popa si a presedintelui de onoare gen.Constantin Latea.
..................................................................................................................................................................................................................................

2011.Anul in care PRR sufera cea mai grea pierdere.Presedintele Fondator STEFAN EUGEN GEORGE POPA se stinge din viata la Paris ,de o boala necrutatoare si intr-un termen extrem de scurt ,cu toate incercarile disperate ale celor mai buni medici francezi.Corpul neinsufletit este adus in tara de familie si inhumat cu toate onorurile in cimitirul Ghencea,fiind prezenti si reprezentanti ai unor asociatii si partide(PRR,PPPS,PRE)cu care a colaborat. 

                                                           Stefan Eugen Popa-Presedinte fondator. Decedat in toamna anului 2011

..................................................................................................................................................................................................................................

2012.Datorita evenimentelor pe scena politica (guvernarea dezastruasa a guvernului Boc,PDL-UDMR-UNPR) si a miscarilor sociale legitime ale cetatenilor (revoltele spontane ale populatiei in strada,manifestatiile sindicale,referendum fraudat etc), ce s-au prefigurat in acest an,PRR(grupul de initiativa) decide de a revitaliza partidul la indemnul filialei PRR-Buzau si redeschide planul curajos(ADN-Alianta Demnitatii Nationale) al fostului Presedinte Fondator ca fiind singura salvare si redesteptare a fiintei nationale.

 

 

                                     

                                           

 

......................................................................................................................................................................................